۱۰ هکتار چمن از فضای سبز شهر زنجان حذف میشود
منصور مرادلو در گفتوگو با خبرنگار موج رسا; اظهار داشت: در برخی مناطق شهر زنجان در رفیوژها(جدا کننده دو خیابان از هم) چمن کشت شده است، حتی برخی نقاط همانند رفیوژ وسط مسیر زنجان تا دانشگاه زنجان به اشتباه درختی مثل توت کاشته شده است که این اقدام اشتباه در دورههای قبلی انجام گرفته چرا که کشت درختی مثمر مانند توت سالانه در زمان رسیدن میوه سبب اتفاقات تلخ و ناگواری میشود.
وی افزود: چندین بار پلیس به دلیل سوانح رخ داده در گذشته در این مسیر، نامه ارسال کرده و خواستار اصلاح رفیوژهای مسیر شهر زنجان تا دانشگاه زنجان شده است.
رئیس کمیسیون خدمات شهری، سلامت و محیط زیست شورای شهر زنجان گفت: با توجه به اینکه کمبود آب نیز وجود دارد شورا به شهرداری پیشنهاد داده است تا محلهایی که دارای پاخوری و رفتآمد بالایی از عرض خیابان هستند، به دلیل عدم ضرورت چمن حذف شود.
وی بیان کرد: از میدان جهاد تا میدان فلسطین، یکی از مناطقی است که ضرورتی برای وجود چمن احساس نمیشود، و این محل در راستای حفظ آب خشک منظر خواهد شد.
مرادلو با اذعان به اینکه از دانشسرا به سمت بیسیم(خیابان جمهوری) دارای پاخوری بالایی است و مقرر شده تا پیور(مزاییکهای رنگی) در این محل جایگزاری شود، گفت: همچنین از میدان بسیج تا خروجی شهر دارای حجم وسیعی چمن در رفیوژها با مصرف آب و بکارگیری نیروی کارگری بالایی است در صورتی که ضرورتی برای وجود چمن نیست، بنابراین در رفیوژهایی که ضرورتی برای وجود چمن نیست پیور و یا شنهای رنگی، گلهایی با مصرف آب کم استفاده خواهد شد که در این مسیر نیز باید تغییراتی ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه طبق تصمیم شورای ششم غیر از رفیوژها از حجم چمن کاری در سطح شهر نیز کاسته خواهد شد و باید طراحی پارکها بازنگری شود، تصریح کرد: در پارکها آلاچیق، وسایل بازی، زمینهای بازی کودکان، گلکاری انجام خواهد شد.
مرادلو با اذعان به اینکه با اصلاح رفیوژها ۸ تا ۱۰ هکتار چمن از فضای سبز شهر کاسته خواهد شد، عنوان کرد: یک هشتم چمن در رفیوژها اصلاح و به خشک منظر تبدیل خواهد شد. که در این راستا شنهای رنگی بکارگیری، گلهای مقاوم و گیاهان دارویی کشت خواهد شد.
رئیس کمیسیون خدمات شهری، سلامت و محیط زیست شورای شهر زنجان با بیان اینکه با حذف چمن در رفیوژهای موجود سطح شهر قریب به ۲۸ نیرو کاسته خواهد شد، گفت: از سویی دیگر مقرر شده تا آبیاری گلها و درختانی که در رفیوژها وجود دارند به صورت آبیاری قطرهای انجام شود.
وی با اشاره به اینکه تابستان سال جاری چند پارک همانند پارک لاله و پارک شهید بهشتی سیستم آبیاری قطرهای نصب شده است، گفت: ۸۲ هکتار از فضای سبز شهری آبیاری مکانیزه خواهد شد.
مرادلو با اشاره به اینکه آبیاری مکانیزه به صورت هوشمند نیز خواهد شد، خاطر نشان کرد: حتی برخی از شیرآلات برای اینکه مورد سرقت قرار نگیرد در داخل خاک دفن خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه تا حال حاضر ۷ میلیارد تومان برای تغییرات در رفیوژها هزینه شده است، بیان کرد: اتمام طرح هزینه بالای ۲۵ میلیارد تومانی نیاز خواهد داشت که اعتبار آن در بودجه پیشبینی شده است.
رئیس کمیسیون خدمات شهری، سلامت و محیط زیست شورای شهر زنجان با اشاره به اینکه اغلب مردم معترض استفاده از آب در فضای سبز شهری بودند، گفت: هزینه چند میلیارد تومانی که سالانه به شرکت آب و فاضلاب بابت استفاده از آب چاههای تحت مالکیت آب و فاضلاب در راستای آبیاری نیز پرداخت میشد به حداقل خواهد رسید. از سویی دیگر شهرداری اقدام به حفر ۴ چاه آب کرده و دیگر از چاههای آب و فاضلاب استفاده نخواهد کرد.
مرادلو با بیان اینکه یکی از سیاستهای شورا کاشت درختان مثمر در سطح پارکهای شهر است، خاطر نشان کرد: ۱۵ اسفند مقرر شده تا چندین هزار اصله نهال مثمر در مناطق چهارگانه کشت شود.
انتهای خبر/